Les 30 – Wat is het “Oracle Problem”?


Les 30 – Wat is het “Oracle Problem”?
/

In deze aflevering bespreken we het “Oracle Problem”. In 2017 werd gedacht dat de blockchain technologie het werk van o.a. notarissen etc overbodig zou maken. Vrachtbrieven, kadaster gegevens, alles zou in een blockchain opgeslagen kunnen worden. De blockchain is echter helemaal geen handige technologie. Ze is groot, traag en inefficiënt. Alle gegevens die je van “buitenaf” toevoegt, zijn alsnog afkomstig van een derde partij en kunnen niet zomaar voor waar aangenomen worden. Doormiddel van Proof of work, de difficulty adjustment en de blockchain te combineren is het Satoshi Nakamoto gelukt om het Oracle Problem op te lossen.

Vragen – Stuur ons een bericht via Instagram of X of kom in de EENENTWINTIG telegram groep.

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Telegram

X

🧡 Vind je leuk wat we doen en wil je graag iets teruggeven?

Doneer dan via de ondersteun ons pagina op onze website of via petjeaf.com/bitcoinschool

Aanbevelingen (Reclame) – Je kan ons ook steunen via onze referral links*

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral link ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

*Bij het gebruik van de referrals ontstaan voor jou geen extra kosten maar ondersteun je ons, zodat wij nog meer afleveringen kunnen opnemen!

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *