Les 3 – Waarom Bitcoin


Les 3 – Waarom Bitcoin
/

In deze les zullen we het hebben over de vraag “Waarom Bitcoin?”.

Waarom is Bitcoin zo populair geworden en waarom zouden mensen overwegen om te investeren in Bitcoin?

Marina herhaalt nog eens de belangrijkste conclusies van de afgelopen aflevering. Vervolgens gaan we dieper in op de voordelen van een gedecentraliseerde vorm van digitale valuta. Er is geen centrale partij (bank/overheid) betrokken, die de transacties controleert beheerd. Dit zorgt voor meer financiële vrijheid en autonomie voor individuen en bedrijven.

Paul legt aan Marina uit waarom Bitcoin een uitstekende “store of value” is en soms wel “digitaal goud” wordt genoemd.

Het totale aanbod van Bitcoin is namelijk beperkt tot 21 miljoen munten, waardoor er nooit meer Bitcoin in omloop zal zijn dan dat aantal. Dit zorgt ervoor dat de “spelregels” bekend zijn bij Bitcoin, in tegenstelling tot het huidige monetaire systeem, waarbij er ongelimiteerd geld bijgedrukt kan worden.

Verder wordt het door sommigen als “levend organisme” omschreven, omdat er nog steeds aan verder ontwikkeld wordt. Paul legt uit wat de voordelen hiervan zijn. Dus waarom Bitcoin?

Het biedt financiële vrijheid, veiligheid en privacy en bescherming tegen inflatie. Het is geen verrassing dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin als een alternatief voor traditionele valuta’s.

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

Twitter

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen? Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

ShiftCrypto: Veilig opslaan? Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er bestaat.

Disclaimer

We zijn geen financieel adviseur en onze content is niet als financieel advies te beschouwen. We proberen Bitcoin en de techniek erachter zo makkelijk mogelijk uit te leggen om mensen zelfredzaam te maken in de Bitcoin wereld. Onze inhoud is puur bedoeld voor entertainment en kennisoverdracht. Neem niet zomaar iets van ons aan; doe eigen onderzoek voordat je besluit acties te ondernemen aan de hand van hetgeen wij zeggen in onze podcasts. DON’T TRUST – VERIFY


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *