Les 25 – Wat is Lightning?


Les 25 – Wat is Lightning?
/

In deze aflevering van de Bitcoin School podcast bespreken we het thema lightning. Tijdens de blocksize war, die we vorige week al hebben behandeld werd een probleem van het Bitcoin netwerk heel duidelijk: beperkte ruimte voor transacties per blok. Hierdoor is Bitcoin minder efficiënt en in het dagelijks leven, denk aan het kopen van een kop koffie, niet toepasbaar. Het lightningnetwerk biedt hier de oplossing. Marina en Paul leggen uit wat het lightning netwerk is, welk probleem het oplost en hoe makkelijk (micro payments) betalingen hiermee mogelijk zijn. Paul legt het verschil en de voor- en nadelen van custodial en non-custodial lightning wallets uit. Mocht je hier meer over willen weten, ook over het inrichten van een lightningnode, neem dan graag contact met ons op.

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

  • mempool: https://mempool.space/nl/
  • Lightning eens uitproberen? Ondersteun ons met een lightning donatie!
  • Lightning wallets: Phoenix en Wallet of satoshi (Download de apps op jouw telefoon)

  • Vragen? Stuur ons een bericht via Instagram of kom in de EENENTWINTIG telegram groep.

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

Telegram

X

🧡 Aanbevelingen (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links*

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral link ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

*Bij het gebruik van de referrals ontstaan voor jou geen extra kosten maar ondersteun je ons, zodat wij nog meer afleveringen kunnen opnemen!

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Become a member at https://plus.acast.com/s/bitcoin-school.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *