Les 24 – Bitcoin Nodes


Les 24 – Bitcoin Nodes
/

In deze aflevering spreken we over Bitcoin nodes. Wat is een node en waarom zou je er zelf een willen “draaien”? Paul benadrukt het leereffect van het installeren en inrichten van een eigen node, waardoor je Bitcoin nog beter gaat begrijpen. Door een eigen node bepaal je zelf mede de regels van het Bitcoin netwerk en wordt je er een onderdeel van. De uitspraken “Don’t trust verify” en “Not your node, not your rules” horen hierbij. Paul legt uit wat de “blocksize war” maakt duidelijk hoe machtig alle nodes bij elkaar zijn en hoe belangrijk het is om zelf een node te draaien. Marina geeft aan in de toekomst ook een node te willen installeren en dit te documenteren.

Heb je vragen of opmerkingen, stuur ons dan graag een bericht of kom in de Bitcoin-only telegram groep van EENENTWINTIG.

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

Telegram

X

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Become a member at https://plus.acast.com/s/bitcoin-school.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *