Les 23 – Wat is Inflatie?


Les 23 – Wat is Inflatie?
/

In deze aflevering bespreken we inflatie. We delen onze visie, ons gevoel en onze gedachten hierover. Paul leest eerst de definitie volgens de websites van de Europese Centrale Bank en het Centraal Bureau voor Statistiek voor. Vanuit die definitie starten we ons gesprek. Waarom vinden we het logisch dat de prijzen voor bijvoorbeeld bolletjes ijs of huizen in de afgelopen decennia gigantisch zijn gestegen? Waarom is er een streefinflatie van 2%? Waar komt inflatie überhaupt vandaan en heeft dit iets te maken met het bijdrukken van geld? Waarom moet de economie als maar blijven groeien en wat zijn mogelijke gevolgen hiervan? Hoe zou een leven/consumpties in een Bitcoin standaard uitzien? Dit zijn allemaal vragen, die wij ons afvragen als we over inflatie nadenken…

Deel graag jou mening/visie met ons!

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

Telegram

X

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Become a member at https://plus.acast.com/s/bitcoin-school.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *