Les 22 – Proof of Work


Les 22 – Proof of Work
/

In deze aflevering bespreken we nog een keer Proof of Work (PoW). Deze keer benadrukken we vooral WAAROM PoW belangrijk is. We geven voorbeelden van PoW in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan het verrichten van werk (tijd + energie) om een gezond en fit lijf te hebben. Of de tijd en energie die je stopt in je baan. Vervolgens bespreken we wat PoW met Bitcoin te maken heeft. We vergelijken PoW met Proof of Stake. Daarna bespreken we waarom het hoge energieverbruik van Bitcoin juist zo belangrijk is en wat de voordelen hiervan zijn.

Goed geld is een eerlijk opslag- en ruilmiddel. Ik ruil mijn tijd en energie tegen de tijd en energie van iemand anders. In het huidige FIAT-systeem zit geen tijd en energie. Met één druk op de knop kan “uit het niets” geld bijgemaakt worden. Vaak wordt gezegd dat Bitcoin geen waarde heeft. Maar blijkbaar zijn er mensen/bedrijven die het waardevol genoeg vinden om tijd en energie (kosten) in het mining te steken. Door PoW is er een connectie tussen iets digitaals en de reële wereld. Dit is een compleet nieuw concept. Verder is Bitcoin het enige goed, waarvan het aanbod niet stijgt, naarmate de vraag groter wordt. Wij vinden Proof of work het ideale Anti-Cheat-Mechanisme 😉

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

X

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Become a member at https://plus.acast.com/s/bitcoin-school.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *