Les 21 – Bitcoin & Schaarste


Les 21 – Bitcoin & Schaarste
/

In deze aflevering bespreken we “schaarste” en wat dit met Bitcoin te maken heeft. We definiëren wat schaarste in onze ogen is en hoe door schaarste waarde ontstaat. Dit doen we aan de hand van voorbeelden zoals goud, postzegels, diamanten en levenstijd. Vervolgens stellen we ons de vraag: zijn euro en dollar schaars? Aangezien het antwoord hierop “nee” is, wat betekent dit dan voor hun waarde? En waarom ruilen we onze schaarse levenstijd in voor geld dat oneindig bijgedrukt kan worden?

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

X

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen?

Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Bitcoin veilig opslaan?

Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er op dit moment bestaat.

Disclaimer

De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *