Les 2 – Wat is Bitcoin


Les 2 – Wat is Bitcoin
/

De vraag “Wat is Bitcoin?” staat centraal in de huidige les.

We bespreken kort het verschil tussen een centraal en decentraal netwerk en wat de voordelen zijn van een systeem zonder controle door een 3e partij, zoals een bank of overheid, waardoor er minder kans is op censuur en meer privacy.

Paul legt uit dat Satoshi Nakamoto in 2008 met het revolutionair idee kwam om een digitaal decentraal netwerk te bouwen, waarmee digitale waarde rechtstreeks van de één naar de ander persoon verstuurd kan worden.

Eerder was het alleen mogelijk om rechtstreeks kopieën te versturen of er was een derde partij, zoals een bank, nodig voor een transactie. De “spelregels” van Bitcoin zijn bekend, in tegenstelling tot et huidige monetaire systeem.

Het systeem is opensource. Paul legt uit wat dit betekent en wat de voordelen hiervan zijn.

Het mantra: “don’t trust, verify” wordt uitgelegd. Neem niets voor waar aan, ook niet van ons, maar neem zelf de verantwoordelijkheid om dingen uit te zoeken en te verifiëren.

In de volgende les bespreken we “Waarom Bitcoin?”

🏠 Bitcoin School

Website

Instagram

Facebook

Twitter

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen? Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

ShiftCrypto: Veilig opslaan? Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er bestaat.

Disclaimer

We zijn geen financieel adviseur en onze content is niet als financieel advies te beschouwen. We proberen Bitcoin en de techniek erachter zo makkelijk mogelijk uit te leggen om mensen zelfredzaam te maken in de Bitcoin wereld. Onze inhoud is puur bedoeld voor entertainment en kennisoverdracht. Neem niet zomaar iets van ons aan; doe eigen onderzoek voordat je besluit acties te ondernemen aan de hand van hetgeen wij zeggen in onze podcasts. DON’T TRUST – VERIFY


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *